Skip to main content

Sundhedsstyrelsen har opdateret deres anbefalinger om fysisk aktivitet! 

Udgivet af
d. 3. juli 2023
forebyg muskelskeletbesvær hos kontoransatte

”Fysisk aktivitet fremmer mental sundhed og trivsel, mindsker tab af kognitivt funktionsniveau og mindsker risikoen for at udvikle overvægt. Desuden forebygger fysisk aktivitet tidlig død, udvikling af hjerte-karsygdomme, type 2-diabetes og en række kræftformer heriblandt tyktarms- og brystkræft samt psykisk sygdom som angst og depression.” –sst.dk

Sådan indleder Sundhedsstyrelsen deres anbefalinger om fysisk aktivitet. Der er derfor utrolig mange gode grunde til at holde sig fysisk aktiv! Det nye er dog, at Sundhedsstyrelsen har opdateret deres anbefalinger, så det ligeledes anbefales at dyrke fysisk aktivitet, der styrker muskulaturen to gange i ugen!

Fysisk aktivitet på arbejdspladsen

Det er her vigtigt, at den fysiske aktivitet skal være med til at give stærkere muskler og knogler, ligesom den fysiske aktivitet skal kunne give større muskelmasse for, at kroppen kan fungere bedst muligt.
Desuden er det eksplicit blevet tilføjet, at man bør forsøge at begrænse den tid, man sidder stille. For meget tid, hvor man sidder stille, fx på sit arbejde, kan altså påvirke sundhed og trivsel negativt. Har man et arbejde, hvor størstedelen foregår på kontor foran computeren, kan det derfor være en fordel at prøve at bevæge sig rundt i løbet af dagen. På denne måde kan man variere den tid, man sidder stille og bevæger sig.

Her kan man aktivt arbejde med at implementere træning i pauserne, walk and talk-møder, og selvfølgelig huske at bruge sit hæve-sænkebord for at variere. Se vores blog om motion på arbejdspladsen, og find inspiration til, hvordan I kan være mere aktive i hverdagen – se også oversigten over de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen herunder.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

  • Bevæg dig mindst 30 minutter om dagen, så du bliver let forpustet – nogle gange også forpustet.
  • Lav aktiviteter, der styrker dine muskler mindst to om ugen.
  • Begræns den tid, du sidder stille.

PDF med Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Hvis I ønsker at arbejde med motion på arbejdspladsen, så tøv ikke med at kontakte Health Group i dag.

Kilde: https://www.sst.dk/da/viden/Forebyggelse/Fysisk-aktivitet/Anbefalinger-om-fysisk-aktivitet/Voksne-under-65-aar