Skip to main content

Undgå smerter og gener på arbejdspladsen med en ergonomisk gennemgang

Flere og flere får i dag arbejdsskader som følge af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger- og forkerte indstillinger af borde og stole. Det er som arbejdsgiver derfor vigtigt at sørge for, at de fysiske arbejdsvilkår er tilrettelagt på en måde, så medarbejdere har de bedste forudsætninger for ikke at få smerter og gener – og i værste konsekvens langvarige skader.

Ergonomisk gennemgang

Alle medarbejdere får udleveret elastikker og træningsprogram, som en del af den ergonomiske gennemgang

Ved en ergonomisk gennemgang sørger vi for, at de fysiske arbejdsvilkår er tilrettelagt på en måde, så medarbejdere har de bedste forudsætninger for ikke at få smerter og gener – og i værste konsekvens langvarige skader. Vores fysioterapeut kommer ud på jeres arbejdsplads, og gennemgår konkrete øvelser, indstiller arbejdsstationer og rådgiver om sunde arbejds- og livstilsvaner. Gennemgangen kan også foregå online, hvis det foretrækkes.

Ergonomisk gennemgang med succes:

 • Afklaring
  Telefonmøde hvor ønsker, forventninger, samt logistik afklares

 • Besøg – enten fysisk eller online
  Fysioterapeuten indstiller hver enkel medarbejders arbejdsstation så smerter og arbejdsskader forebygges. Det tager ca. 20-30 min.

 • Øvelser
  Der gennemgås simple øvelser med elastik, som kan være med til at forebygge gener i bevægeapparatet. Elastik samt program udleveres

 • Rådgivning
  Medarbejderne modtager gode råd om forebyggelse, samt sunde arbejds- og livsstilsvaner

 • Rapport
  Fysioterapeuten sender efterfølgende forslag til forbedringer af arbejdsmiljøet (anonymiseret) baseret på observationer og samtale med de ansatte

 • Opfølgning
  Der kan med fordel tilbydes ergonomiske gennemgange halvårligt, for at forebygge dårlige arbejdsstillinger

Investér i dine medarbejderes trivsel og sundhed

Med en ergonomisk gennemgang investerer du i dine medarbejderes trivsel, sundhed samt generel velvære på arbejdspladsen. Hver enkel medarbejders arbejdsplads gennemgås med henblik på vurdering af de ergonomiske forhold – herunder arbejdsstillinger og indretning af arbejdspladsen. Der rådgives, indstilles og justeres, så arbejdsstationen fremstår ergonomisk korrekt.

Desuden vejledes der i, at hver enkel medarbejder har et ansvar for selv, at undgå gener ved stillesiddende arbejde. Eksempelvis fysisk aktivitet, ændrede siddestillinger og sund kost.
Derfor er de ergonomiske forhold vigtige for din virksomhed:

 • Sikrer sunde og raske medarbejdere
 • Øger effektiviteten grundet bedre arbejdsstillinger
 • Skaber en arbejdskultur, hvor medarbejdere føler sig taget hånd om
 • Generelt øget trivsel blandt medarbejdere

Konsulenten er en autoriseret fysioterapeut eller ergoterapeut med speciale i arbejdsmiljø. Ønsker I en mere omfattende gennemgang med en tilknyttet træningsplan samt flere skadesforebyggende elementer, tilbyder vi kombinationsbehandlinger, hvor den ergonomiske gennemgang også er inkluderet.

Har din arbejdsplads brug for en vurdering af de fysiske og psykiske arbejdsmiljø? Læs mere om vores arbejdspladsvurdering her.

Det sker ved en ergonomisk gennemgang

Under den ergonomiske gennemgang gennemgår vi alle medarbejdere i virksomheden, med henblik på at vurdere de ergonomisk forhold. Desuden spørger vi specifikt ind til den enkeltes opfattelse af årsager til de gener, der end måtte være.

Det er vigtigt for os at skabe en tryg dialog, så vi kan hjælpe med at indrette de bedste rammer for hver enkelt medarbejder. Derudover guider vi også i, at den enkelte har et ansvar for selv at undgå gener ved stillesiddende arbejde – eksempelvis gennem fysisk aktivitet, ændrede siddestillinger og sund kost.

Ergonomisk gennemgang punkt for punkt:

 1. Fysioterapeuten gennemgår hver enkelt medarbejders arbejdsstation, observerer, og justerer.
 2. Vi rådgiver og får en god dialog med den enkelte medarbejder omkring evt. eksisterende gener.
 3. Vi instruerer i øvelser med elastikker. Efterfølgende vil elastikkerne og et program blive udleveret.
  Vores ergo- og fysioterapeuter registrerer evt. forslag til forbedringer, som bliver sendt efterfølgende.

Samlet set vil vores fokus på hver enkelt medarbejder vare mellem 30-40 minutter. Det anbefales ligeledes at der gennemføres en opfølgning senest tre måneder efter første runde.

FAQ om ergonomi

Hvad er ergonomi?

Ergonomi handler om, hvordan man bedst muligt sikrer medarbejderes arbejdsvilkår ved både at analysere de fysiske, mentale og sociale aspekter på arbejdspladsen. Uanset hvilken type arbejde den enkelte medarbejder udfører, er det fysiske aspekt vigtigt at have fokus på for at sikre trivslen.

Hvorfor er ergonomiske forhold vigtige for din virksomhed?
 • Sikrer sunde og raske medarbejdere
 • Øger effektiviteten grundet bedre arbejdsstillinger
 • Skaber en arbejdskultur, hvor medarbejdere føler sig taget hånd om
 • Generelt øget trivsel blandt medarbejdere

Ergonomisk gennemgang

Alle medarbejdere får udleveret elastikker og træningsprogram, som en del af den ergonomiske gennemgang

Ergonomisk gennemgang hos Dansk Tavle Teknik

Dansk Tavle Teknik er en af de mange virksomheder, vi har hjulpet med ergonomisk gennemgang. Klik dig ind på casen herunder, og se et eksempel på, hvordan vi hjælper virksomheder til bedre ergonomi på arbejdspladsen.

 • Kundeudtalelse fra Dansk Tavle Teknik

  Godhavn kundereference

  Health Group hjalp Dansk Tavle Teknik med at udføre ergonomiske gennemgange af samtlige medarbejderes arbejdsstationer.