Skip to main content

Gå jer til en sundere hverdag på arbejdspladsen 

Udgivet af
d. 28. november 2023

Begræns den tid, du sidder stille”. Sådan lyder en af anbefalingerne for fysisk aktivitet hos Sundhedsstyrelsen. Men dette kan selvfølgelig være besværligt i en travl hverdag, og specielt hvis man har et arbejde, hvor man sidder på kontoret det meste af dagen. Heldigvis kan man komme meget langt med noget så enkelt som gåture.

Gåture mindsker risikoen for sygdom

Selvom det lyder meget simpelt, så har gåture flere positive effekter på helbredet. Gåture kan nemlig være med til at mindske risikoen for en række sygdomme som demens og blodpropper – samtidigt med det styrker dit hjerte og øger din daglige forbrænding af kalorier.

Et studie viser ligefrem, at man ved at øge de skridt man går hver dag, kan mindske risikoen for at dø. Her kan man samtidigt se, at den største effekt er ved at øge de daglige skridt op mod 10.000 skridt om dagen, hvorefter effekten udglattes mere. Der er altså alt mulig god grund til at snøre skoene og komme af sted!

Har man mod på at forsøge at øge antallet af skridt, vil det være oplagt at forsøge sig med nogle af de konkrete bud herunder.

Walk and talk-møder

Hvis ikke dine møder i løbet af dagen direkte kræver, at du sidder og er fordybet i skærmen, ja så kan walk and talk-møder være en god måde at få lidt ekstra skridt og motion ind i hverdagen. Dette kan være ved telefonopkald eller ved møder med dine kollegaer, hvor man kan gå en lille tur.

trivsel på arbejdspladsen

Walk and talk-møder er en måde at få flere skridt ind i hverdagen på

Øg din daglige aktivitet, små skridt af gangen

Selvom det i øjeblikket ikke føles af meget, så kan der altså være skridt at hente ved at ændre på nogle små ting på arbejdet. Her kan man fx tage trapperne i stedet for elevatoren, parkere længere væk fra indgangen, fysisk gå hen til sin kollega i stedet for at ringe.

Det er måske ikke mange ekstra skridt, hvis man kigger på hver aktivitet for sig selv, men i det samlede hele kan det hjælpe til at øge antallet.

Hold frokostpause med en gåtur

Hvorfor ikke samle en gruppe og gå en tur, alt imens I spiser jeres frokost? På denne måde kan i sammen få øget jeres skridt, ligesom i kan få frisk luft. Dette er både godt for jeres mentale sundhed, men selvfølgelig også en måde at få en smule flere skridt ind.

Lav/deltag i konkurrencer på arbejdspladsen

En måde at holde motivationen oppe for at øge den daglige aktivitet kan være ved at dyste med sine kollegaer. Her kan I sætte udfordringer op om at gå flest skridt på arbejdspladsen. Dette kan være med til at fastholde medarbejderne, og øge det daglige aktivitetsniveau.

Har I brug for yderligere inspiration?

Hos Health Group har vi stor erfaring med at øge aktivitetsniveauet på virksomheder rundt i landet. Vi kommer gerne ud og hjælper jer med at skabe rammerne for mere aktivitet i hverdagen. Så tøv ikke med at kontakte os idag!