Skip to main content

Gåture i løbet af arbejdsdagen – 3 måder at gøre det på

Udgivet af
d. 2. december 2019

En rask gåtur er en god motionsform og er noget langt de fleste kollegaer kan deltage i uanset fysisk form. Man får sjældent skade eller overbelastninger af en gåtur og det kræver ingen materialer eller lignende. Det er en optimal måde at få lidt bevægelse ind i arbejdsdagen på, hvor alle kan være med!
Men hvordan kan man få lagt en gåtur ind i arbejdsdagen? Der er flere gode muligheder og vi vil her nævne nogle af dem, som forhåbentlig kan bruges som inspiration og tilpasses din arbejdsplads.

Pausegåtur:

Brug første halvdel af din frokostpause på at få noget mad og afslut din pause med en gåtur. Det er et rart afbræk at komme lidt væk fra arbejdspladsen og det giver energi at få lidt frisk luft. Hiv nogle af dine kollegaer med ud til gåturen. På den måde kan du skabe nogle gode sociale relationer til kollegaerne. Hvis I gør det til en fast aftale kan I holde hinanden op på det og nyde godt af den energi i får ved gåturen hver dag.

Walk & talk:

Langt de fleste møder bliver holdt rundt om et bord i et mødelokale. Men hvorfor ikke tage mødet med udenfor? Drejer det sig om en større gruppe er det svært at gå samtidigt med at alle hører hvad der bliver sagt. Derfor er det en god ide at tage et stående møde udendørs. Hvis man skal snakke sammen i mindre grupper i løbet af mødet kan man gå en lille tur imens. Hvis I kun er to personer til mødet kan I tage en længere gåtur. Tag et stykke papir og en kuglepen med, så I kan skrive noter undervejs, hvis I har behov for det. På den måde får I bevæget jer lidt i den friske luft og kommer tilbage med mere energi end hvis I havde siddet på hver side af et bord i den tid.

Tæl skridt:

Tæl skridt med en skridttæller, som du fx kan få som ur eller som app til din mobil, for at få flere skridt i benene i løbet af arbejdsdagen. Du kan fx lave en aftale med dine kollegaer om hvor mange skridt I skal have nået inden arbejdsdagen er ovre. Det kan også gøres til en konkurrence hvem der først opnår det aftalte antal skridt eller hvem der går flest skridt i løbet af ugen. En anden mulighed er at beslutte jer for et bestemt antal skridt I vil nå at gå i jeres frokostpause eller til et walk & talk møde.

En gåtur er ikke så fysisk krævende og der er mange måder hvorpå du kan få flettet en gåtur ind i løbet af din arbejdsdag. Så snak med dine kollegaer og se om ikke de er med på ideen om at få gået lidt mere sammen i løbet af arbejdsugen.

Af Josefine Huusom