Skip to main content

Gør arbejdspladsen forårsklar – ergonomiske tips

Udgivet af
d. 8. februar 2024
Hold dine medarbejdere forårsklar

Foråret er på vej, og det er den perfekte tid til at give din arbejdsplads en opfriskning. Udover at rydde op og organisere, kan du også forbedre arbejdsmiljøet ved at fokusere på ergonomi. Her er nogle enkle, men effektive tips til at gøre din arbejdsplads mere behagelig og sundere.

1. Juster din stol, dit skrivebord og brug støtte:

En af de mest grundlæggende, men ofte oversete, ergonomiske faktorer er stolen og skrivebordet. Sørg for, at stolen støtter din lænd og kan justeres i højden, så dine fødder fladt kan hvile på gulvet. Dit skrivebord skal være på en højde, der tillader dine albuer at danne en vinkel på 90 grader, når du skriver. Overvej at tilføje en pude eller en lændestøtte til din stol for at bevare den naturlige kurve i din rygsøjle. Dette kan hjælpe med at reducere trykket på ryggen og mindske risikoen for smerter og spændinger.  

2. Skift arbejdsstilling:

Variation i arbejdsstillingen er nøglen til en god ergonomi. De fleste er bekendte med hæve-sænkeborde, og de kan give dig mulighed for at ændre positionen og reducere belastningen på ryg og nakke. Men mange glemmer at bruge dem, brug evt. en timer eller andet til at sikre jer, at I bevæger jer. Derudover kan man gøre brug af korte pauser til at strække dig eller gå rundt for at forhindre stivhed, og glem ikke “Den næste stilling er den bedste stilling”. 

3. Optimer din skærmposition:

Placer din computerskærm i øjenhøjde og omkring en armslængde væk. Dette hjælper med at reducere belastningen på nakken og øjnene. Brug evt. en skærmholder eller andet til at hæve skærmen så den passer i højden. Læs mere om ergonomien omkring dit skrivebord her.

4. Optimer dit arbejdsområde:

Hold dit arbejdsområde rent og organiseret. Dette gør det ikke kun lettere at finde ting, men det skaber også en mere behagelig arbejdsplads. Brug ledningsskjulere og opbevaringsløsninger for at minimere rod og forbedre arbejdsfladen.
Derudover er det selvfølgelig oplagt, at sikre sig et godt indeklima ved at lufte ud og måske endda sørge for at få noget sollys ind. 

5. Tag pauser, stræk ud og brug øvelser:

Selvom du har en ergonomisk korrekt arbejdsplads, er det vigtigt at tage korte pauser. Brug disse pauser til at strække ud, gå en tur eller lave øvelser for at forhindre stivhed og forbedre blodcirkulationen. Dette kan være ved at gøre brug af pausetræning i løbet af arbejdsdagen. 

6. Invester i ergonomiske tiltag:

Hvis det er muligt, kan I overveje  at investere i ergonomiske hjælpemidler som en ergonomisk stol, mus og tastatur. Disse produkter er designet med fokus på komfort og sundhed. Vil man være helt med på ergonomien her til foråret, så hjælper HealthGroup også meget gerne med at sikre de bedst tænkelige arbejdsforhold gennem en ergonomisk gennemgang af jeres medarbejderes arbejdsstationer.

Foråret kan være en tid til fornyelse, og ved at implementere disse ergonomiske tips kan du skabe et arbejdsmiljø, der fremmer trivsel og produktivitet. Gør din arbejdsplads forårsklar og skab en sundere arbejdsdag!