Skip to main content

Sådan forebygger du muskelskeletbesvær hos kontoransatte

Udgivet af
d. 7. august 2023

I dagens moderne arbejdsmiljø tilbringer mange af os en stor del af vores arbejdstid foran en computerskærm på et kontor, og udfører gentagne bevægelser i stillesiddende stillinger. Denne stillesiddende livsstil kan desværre føre til en række problemer, der kan påvirke vores sundhed. Dette kan blandt andet resultere i smerter samt spændinger i muskler og led. Disse problematikker kan have negativ indvirkning på medarbejdernes helbred og produktivitet.

Ergonomi er afgørende

Ergonomi spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af muskelsmerter og problemer. Det handler her om at skabe et arbejdsmiljø, der er tilpasset vores kroppe og bevægelsesmønstre. En ergonomisk gennemgang af arbejdspladsen er et godt første skridt.

Dette indebærer blandt andet evaluering af hele arbejdsstationen, kontorstolen, skrivebordet, skærmens placering og tastaturets højde for at sikre, at de er indstillet korrekt i forhold til medarbejderens kropsholdning. Dårlig ergonomi kan føre til dårlig kropsholdning, belastning af muskler og led samt øget risiko for skader.

Sådan forebygger du muskelskeletbesvær

Ergonomi spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af muskelskeletbesvær

Fitness på arbejdspladsen

Et andet værdifuldt værktøj i forebyggelsen af muskel- og ledsmerter på kontoret er fysisk træning. For meget stillesiddende arbejde kan svække muskler og knogler, hvilket kan føre til smerte og ubehag på arbejdet. Det er derfor vigtigt, at man er aktiv mindst 30 minutter om dagen ved siden af sit arbejde, eller på arbejdet med tiltag som firma fitness. Denne aktivitet kan være med til at reducere risikoen for smerter og stivhed.

Man kan ligeledes inkorporere aktive pauser, for eksempel med elastik eller gåture, for at få løsnet op. Husk, at den næste stilling altid er den bedste stilling, og det er vigtigt at bevæge sig rundt.
Forebyggelse af muskel og ledproblemer hos kontoransatte er afgørende for at sikre en sund arbejdsstyrke og en produktiv arbejdsplads.

Hos HealthGroup har vi en lang række tiltag, der kan skabe et godt og sundt arbejdsmiljø, herunder ergonomisk gennemgang, firma fitness, firmamassage og meget mere. Vi står til rådighed med vejledning til, hvordan I kan skabe de bedste rammer for jeres ansatte.

forebyg muskelskeletbesvær hos kontoransatte

Stillesiddende arbejde kan svække muskler og knogler – derfor kan fitness være et værdifuldt værktøj