Skip to main content

Sommerpause eller sommertræning på arbejdspladsen?

Udgivet af
d. 27. juni 2024

Når feriestemningen breder sig, kan det være fristende også at lade de fysiske aktiviteter gå på ferie. Men der er god grund til at fortsætte de gode vaner.

Aktiv arbejdsplads – også om sommeren

En aktiv arbejdsplads handler om at integrere fysisk aktivitet i arbejdsdagen – det kan være alt fra walk and talks til holdtræning og andre fitness-aktiviteter i løbet af arbejdsdagen.

Sommeren er en oplagt periode at integrere både lette og tungere fysiske aktiviteter i arbejdsdagen. For det første fordi, sommerferien ofte betyder færre mails i indbakken og knap så rødglødende telefoner – og dermed mere tid til at holde sig aktiv.

Og så er der selvfølgelig vejret og lyset. De højere temperaturer og længere dage giver nemlig plads til flere aktiviteter end de kolde og mørke vinterdage. I kan for eksempel bruge

Udendørs træningssessioner: Brug det gode vejr til at afholde træning udenfor. Dette kan inkludere alt fra cirkeltræning til boldspil og fælles løb.

Walk-and-talk møder: Kombinér møder med gåture for at få frisk luft og bevægelse. Dette fremmer ikke kun fysisk aktivitet, men kan også forbedre kreativitet og kommunikation.

Længere dage: Sommerens lyse morgener og lange aftener giver et større tidsrum til at træne udendørs. Overvej at starte dagen med en kort træningssession eller træne om aftenen, når dagens gøremål er overstået.

Let at komme afsted: Sommertræning kræver minimal forberedelse. Vejret er generelt godt, og du behøver ikke lag på lag af tøj. Det gør det lettere at være spontan og træne, når det passer ind i arbejdsdagen.

Træning i regnvejr: Sommerregn på en opvarmet krop kan faktisk være forfriskende og give træningen et sjovt twist. Lad ikke vejrudsigten påvirke din træningsplan.

Vil du have yderligere inspiration til en aktiv arbejdsplads, kommer vi med konkrete tiltag i dette blogindlæg.

Gør sommeren aktiv

Sagt med andre ord: Selvom sommeren kan friste med dovne dage og afslapning, er det ikke både vigtigt – men også motiverende – at holde fast i de gode vaner og fortsætte med fysisk aktivitet. Det gavner både medarbejdernes helbred og virksomhedens produktivitet.

Health Group står klar til at hjælpe din virksomhed med at forblive aktiv hele sommeren. Kontakt os for at høre mere om vores programmer, og om hvordan vi kan skræddersy løsninger, der passer til jeres behov.

Vi har blandt andre hjulpet Computersalg til en mere aktiv arbejdsplads – også om sommeren!