Skip to main content

Lang arbejdsdag? Sådan holder du dig sund og produktiv

Udgivet af
d. 18. oktober 2022
hg-forside-sundhedsprofil

Har du et ønske om en sundere livsstil, kan det være oplagt at fokusere på at få mere motion ind i løbet af arbejdsdagen, eftersom vi bruger en stor del af vores tid på arbejdet. Små ændringer på daglig basis kan måske synes meningsløse, men hvis du eksempelvis blot går 1000 ekstra skridt i løbet af arbejdsdagen, vil det på årlig basis resultere i hele 230.000 skridt ekstra. På denne måde vil man ved hjælp af små simple tiltag hver dag på arbejdspladsen, kunne opnå sundhedsmæssige fordele på længere sigt.

Motion på arbejdspladsen

For at opnå succes med at få mere motion ind i løbet af arbejdsdagen, er det helt essentielt at gøre tiltagene simple og let tilgængelige, som eksempelvis at skifte stillesiddende møder ud med walk and talk møder, eller at have træningselastikker inden for rækkevidde. Derudover kan det være en fordel at indrette arbejdspladsen, således typiske arbejdsopgaver indbyder til mere motion. Et eksempel herpå kan være at flytte kaffemaskinen længere væk, eller gøre det til en vane at tage trappen fremfor elevatoren. Det kan samtidig være en fordel at alliere sig med sine kollegaer, når det kommer til at få mere motion ind på arbejdspladsen. Jo flere man er til at hjælpe hinanden med at huske at tage trappen fremfor elevatoren eller lave elastikøvelser sammen, jo større sandsynlighed er der for at motionen rent faktisk bliver udført. 

Alle disse små og simple tiltag, vil kunne give mere motion på arbejdspladsen og derved øge sundheden for den enkelte medarbejder og den generelle sundhed på arbejdspladsen. 

Konkrete eksempler på simple lifehacks der kan give mere motion på arbejdspladsen:

  • Flyt ofte anvendte ting såsom kaffemaskine eller printer længere væk.
  • Sæt en påmindelse i kalenderen en gang i timen, hvor der holdes pause og evt. lille gåtur/elastik øvelser
  • Lav stillesiddende møder til walk and talk møder
  • Tag trappen fremfor elevatoren
  • Få lavet en firmafitness ordning, hvor der kommer en instruktør på et fast tidspunkt hver uge og kører en træningssession med alle i afdelingen.