Kage og snacks på arbejdet – små ændringer, store effekter
På mange arbejdspladser er snacks og kager en velkommen afbrydelse fra arbejdsdagen. Der er intet galt i at nyde noget lækkert sammen med kollegerne, men man kan forsøge at vælge sundere alternativer, der stadig giver en god fornemmelse og følger ét af de 7 officielle kostråd “Spis mindre af det søde, salte og fede“. Lad os udforske, hvordan man kan få glæde af disse lækkerier uden at gå på kompromis med sundheden.
Alternativer til traditionelle snacks
Traditionelle snacks og kager kan ofte være kalorietunge og fyldt af de søde, salte og fede. Men der er alternativer, man kan vælge, hvorved man kan mindske indtaget af disse på arbejdspladsen. Frugt og grønt er et oplagt alternativt, og her kan et sprødt frugtfad være en god måde at få noget af sit daglige indtag, samtidigt med at det er en lækker snack på kontoret.
Ligesom tilgængelighed spiller en rolle i indtaget af kage og søde sager, så gør det også for indtaget af frugt og grønt. Selvom det kan møde modstand, kan det være med til at øge indtaget af vigtige fødevarer at skifte kagen ud med sundere alternativer.
Hvorfor er det vigtigt?
Et højt indtag af søde, salte og fede sager, som kage, kan være med til at øge risikoen for en lang række sundhedsmæssige udfordringer. Blandt andet kan et stort indtag af mættet fedt øge risikoen for forhøjet kolesterol. Derudover kan det øgede indtag af kalorier bidrage til vægtøgning.
Målinger og motivation
Det kan være svært at mærke, hvorfor man skal bytte disse ting ud. Men en måde at klargøre effekterne for medarbejderne kan være ved at tilbyde løbende sundhedstjek, hvor man aktivt måler på risikofaktorer.
Hvis dette bliver tilbudt igen efter en periode med målrettet indsats, kan man følge med i effekterne af mindre sødt, salt og fed mad og snacks på arbejdspladsen. På den måde kan man motivere sine medarbejdere til at vælge de sundere alternativer, når de sundhedsmæssige effekter bliver klargjort.
Hos Health Group har vi mange års erfaring med tiltag på arbejdspladserne, der øger opmærksomheden og skaber motivation for en varig ændring. Har I lyst til at arbejde med sundheden på jeres arbejdsplads? Så tøv ikke med at kontakte os i dag.
At skabe en sundere kultur på arbejdspladsen handler ikke om at fravælge lækre godbidder, men snarere om at finde balance. Ved at introducere sunde alternativer og løbende evaluere på indsatsen, kan man skabe gode tiltag, der fremmer de sundere valg i en travl hverdag.