Skip to main content

Hvorfor Yoga er så populært?

Udgivet af
d. 27. august 2015

Yoga og meditation er en af verdens ældste systemer til afbalancering af krop og sind. Det er der ikke noget religiøst eller mystisk i – men handler blot om at være til stede i det man gør lige nu med energi og glæde.
Men det som de buddhistiske munke har vidst igennem årtusinder, er videnskaben i den vestlige verden nu endelig ved at få øjnene op for. Og selvom de videnskabelige studier på yogaens sundhedsmæssige effekter stadig er nye og spæde, er der ikke tvivl om hvilken retning pilen drejer – Yoga er kommet for at blive.

Yoga er godt for både sind og krop

Allerede tilbage i 2012 bragte en af verdens førende hjerneforskere Richard Davidson fra det amerikanske University of Wisconsin afgørende forskning der viser, at mindfullness-meditation og yoga revolutionerer vores hjerner. Med over 275 artikler om sammenhængen mellem hjerne og følelser har han modtaget nogle af USA’s største priser.
Kort ridset op handler det om den præfrontale cortex, der også kendes som pandelapperne, som sidder forrest i hjernen. Det er i denne del af hjernen, at mindfulness og yoga hjælper med at få styr på koncentrationen og følelserne. Spørgsmålet er således ikke, om yoga og meditation påvirker vores hjerner – for det gør det ligesom alt muligt andet i vores omgivelser. Det store spørgsmål er snarere, hvordan meditation og yoga forandrer vores hjerne, sammenlignet med andre aktiviteter. Og forskning tyder på, at vi gennem yoga og meditation selv kan tage mere ansvar for forandringerne i hjernen. Vi kan selv være med til at påvirke vores hjerne i en positiv retning i stedet for at overlade den til kræfterne omkring os.

Således bragte HUFF POST forleden en artikel som sammenfatter konklusioner fra de mest anerkendte studier af yogaens fysiske og mentale sundhedseffekter. En fin illustrativ figur viser hvilke forandringer og effekter din krop og dit sind gennemgår fra den første dag du starter til nogle måneder og år efter og resultaterne taler for sig selv. Se figur.

Yoga hos Health Group

I Health Group har vi igennem flere år haft fokus på Yoga og mindfullness meditation. Dels igennem holdtræning men også i form af forskellige workshops hvor vi arbejder mere i dybden med forskellige temaer. Og vi mærker den øgede efterspørgsel og har derfor flere spændene tilbud på programmet dette efterår. Udover vores introklasser som har til formål at introducere medarbejderne til Yoga og mindfullness – samt være en forbrænder for HR for at se om der er interesse med henblik på senere implementering, har vi temaer som søvn, stress og angst samt selvværd. Alle workshops og forløb tilpasses behov og ønsker og består af en teoretisk informationsdel og et praktisk forløb som giver deltagerne simple brugbare teknikker som de kan tage med hjem bagefter.

For yderligere information om vores nye produkter kontakt Irene Herbst, ih@healthgroup.dk