Skip to main content

Hvorfor skal du tage cyklen på arbejde?

Udgivet af
d. 28. februar 2023

Ønsker du at holde dig i form, samtidig med at du sparer penge og passer på miljøet – så er det oplagt at tage cyklen på arbejde.

Det er billigere og sundere at tage cyklen på arbejde

I en tid med stigende benzinpriser og inflation er cyklen et fantastisk alternativ til at køre i bil på arbejde. Når man undersøger ens månedlige omkostninger på transport, bliver de fleste mennesker overraskede over hvor mange penge man rent faktisk bruger – både på brændstof og vedligeholdelse. Men ikke nok med at du sparer penge på at tage cyklen – så er der også flere sundhedsmæssige fordele:

Det er vist motion på arbejde forbedrer den mentale sundhed, forebygger stress og generelt giver et større mentalt overskud i løbet af dagen. Desuden vil en daglig cykeltur øge produktiviteten, forbedre koncentrationsevnen og give mulighed for bedre søvn.

Den fysiske sundhed vil også blive forbedret, bl.a. ved at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og forhøjet kolesterol. Eftersom forbrændingen øges markant af at cykle, vil du også opleve at vægten kan holdes i kontrol, samtidig med at forbedre kondition og styrke i benmusklerne.

Hvor meget forbrænder man ved at tage cyklen?

Ved at cykle en tur forbrænder man omkring 0,33 Kcal pr. kg kropsvægt pr. km.

Hvis man vejer 70 kg og cykler 10 km dagligt, vil man således forbrænde 231 Kcal -svarende til mere end 0,5 L sodavand eller 15-20% af ens daglige energiforbrug. Det er således en hurtig og effektiv måde at få plads til motion i hverdagen.

Fordelene ved at cykle på arbejde er der altså mange af, b.la:

  • Forbedret forbrænding, som hjælper med kontrol over vægt
  • Øget fysisk aktivitet, styrke og kondition
  • Nedsat risiko for livsstilssygdomme
  • Forbedret mental sundhed
  • Øget produktion
  • Bedre for miljøet
  • Besparelse af transportomkostninger

Hvis man er bosiddende i byen, er der tilmed også den fordel at man kan undgå trafikpropper og ventetid i kø, samtidig med at man ikke skal bekymre sig om parkering.

I en travl hverdag, hvor det kan være svært at få tid til at dyrke motion efter arbejdet, kan cykelturen spare tid, da cykelturen her bliver kombineret som transportmiddel og træning – her slår man altså ’to fluer med et smæk’.

Rigtig god fornøjelse med at få inkorporeret cyklen i dit daglige liv – både dit hoved, krop og pengepung vil takke dig for det!