Skip to main content

Hold dine medarbejdere aktive i foråret

Udgivet af
d. 29. februar 2024

Vinterens kolde og frostramte dage er endelig ved at være bag os. Med forårets ankomst bringer solen og varmen en bølge af ny energi til arbejdspladsen. Denne fornyede energi og glæde åbner op for muligheden for at starte på en frisk og implementere sunde, aktive vaner. Her præsenterer vi et par forslag til, hvordan I kan holde medarbejderne aktive og øge glæden ved bevægelse.

Kom ud!

Når vejret tillader det, kan det være gavnligt at drage fordel af det friske forårs vejr og solen. Opfordrer til at afholde møder udendørs, for eksempel ved at praktisere walk-and-talk eller ved at tage telefonen med ud under telefonmøder.

Ligeledes kan simple gå-aftaler med kollegerne i pauserne være en effektiv måde at integrere lidt motion i hverdagen. Udnyt det gode vejr til at bryde med den stillesiddende rutine, kom ud, bevæg jer, og nyd solen og dens gavnlige effekter.

Fremskynd motion på arbejdspladsen

Forsøg at skabe gode rammer og incitamenter til en aktiv arbejdsplads. Dette kan være ved at opfordre til at have aktive pauser. Giv mulighed for at tage noget tid ud af kalenderen til at bevæge sig, for eksempel ved firma fitness eller ved at lave små øvelser (med eller uden træningselastik) til at mindske spændinger og smerter og som ligeledes kan forebygge sygefravær.

Firma fitness kan bidrage til en aktiv arbejdsplads – men små øvelser i hverdagen kan også gøre det

Lidt venlig konkurrence

Hvis man vil sætte skub i motivationen til mere bevægelse, kan en smule konkurrence være en god idé. Skab nogle konkurrencer – for eksempel i forhold til at bruge cyklen til og fra arbejde – eller lav en daglig opgørelse over antallet af skridt taget på arbejdspladsen (samlet eller individuelt).

Man kan også indføre konkurrencer om, hvem der kan stå op ved sit hæve-sænkebord i flest minutter i løbet af dagen. Disse små konkurrencer er ikke blot gavnlige for sundheden, men kan også styrke det sociale sammenhold på arbejdspladsen.

Har I lyst til at kickstarte foråret med aktive medarbejdere, men har svært ved at tænke det ind i hverdagen? Så tag fat i os hos Health Group i dag. Vi hjælper med at skræddersy en løsning til jer, der skaber glade og aktive medarbejdere.