Skip to main content

Få frisk luft mens du motionerer

Udgivet af
d. 4. maj 2020

Der er mange muligheder for at få bevæget kroppen udendørs. Det er især noget der er vigtigt når træning i fitnesscentre og idrætsforeninger mm. er sat på standby i forbindelse med coronakrisen. Hvis ikke man er vant til at træne udendørs kræver det, at man finder ud af hvad der passer til ens hverdag og fysiske form samt hvad man synes er sjovt. Her kommer vi med nogle bud på hvordan man kan få bevæget sig ude i den friske luft:

Cykelture

Der er mange gode muligheder for hvordan man kan få motion på jernhesten – både nogle rolige, familievenlige ture og nogle mere actionprægede. Du kommer hurtigt vidt omkring på cykel og ofte er det ikke meget tid du sparer ved at tage bilen. Brug cyklen som transportmiddel når du skal til og fra arbejde. Det bliver hurtigt til rigtige mange kilometer hver uge! Tag cyklen når du skal mødes med venner eller når du skal klare dine gøremål. Derudover kan du også tage på cykeltur i weekenden. Planlæg en cykelrute eller et sted du gerne vil cykle hen til.
Er man til lidt mere fart over feltet kan man tage en tur på landevejene med høj fart på racercyklen. Eller giv den gas med din mountainbike og på gå opdagelse i skoven.

Til fods

Til fods kan du se den smukke natur, som man ikke kan nå frem til i bil. Gå langs søer, over marker og i skove. Man kan hurtigt få en masse skridt i benene, hvis man går ture regelmæssigt. Selvfølgelig kan man også sætte tempoet op og forbedre sin kondition ved at løbe ture. Hvis du vil holde øje med hvor langt du går på en dag er det en god ide at bruge en skridttæller rundt om fx håndleddet eller som app. Sæt dig et mål om at nå de velkendte 10.000 skridt om dagen eller sæt et mål der fx ligger 1500 skridt højere end det du plejer at gå på en dag. Der findes en masse afmærkede ruter på forskellige distancer, der er markeret med små skilte, som du kan følge uanset om du vil gå en rask tur eller om du er hoppet i løbetøjet. Du kan fx undersøge om der er de såkaldte kløverstier i dit lokalområde, hvilket er stier på 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10 km. Hjerteforeningen har derudover også afmærket 207 hjertestier fordelt over hele Danmark.

Træning i det fri

Der er selvfølgelig også mulighed for at rykke fitnessøvelser baseret på kropsvægt udenfor. Ryk nogle af de øvelser du er vant til at lave til holdtræningen i fitnesscentret ud i haven eller læg nogle pauser ind i din løbetræning for at tage squats. Er du fx ude i skoven kan det være, at du finder en stor sten du kan bruge til at få mere vægt på i dine squats eller det kan være der står en bænk, som du kan tage push-ups op af.

På vand

Har du nogensinde prøvet at sejle i kano eller kajak? Hvis svaret er nej, er det noget du burde skrive på din to-do-list. Lej en kano eller kajak til sommer og hiv din roommate eller partner med. Man får en masse frisk luft, gode oplevelser på vandet og nye sportslige udfordringer.

Af Josefine Huusom