Skip to main content

Store gevinster ved at tilbyde motion i arbejdstiden

Udgivet af
d. 22. oktober 2019

Det er ikke kun på kontorarbejdspladser, at medarbejderne motionerer i arbejdstiden. Også arbejdspladser med mere fysisk krævende arbejde har sat motion på dagsorden.

I dag er det arbejdspladsernes motionsdag. Det er femte år i træk, at denne dag før efterårsferien, der tidligere var forbeholdt skoleelevernes motionsdag, også er blevet til arbejdspladsernes motionsdag. At de danske arbejdspladser er begyndt at tage motion i arbejdstiden alvorligt, fremgår af National Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA) seneste kortlægning af danskernes arbejdsmiljø.

De nye tal viser, at flere danskere har mulighed for at motionere på arbejdspladsen. Således får 22 procent af de danske lønmodtagere tilbudt motionsaktiviteter som elastiktræning og rygøvelser på arbejdspladsen.

Evidens taler for motion på arbejdspladsen

Professor i smerter i muskler og led Lars L. Andersen fra NFA er en af de forskere, der har bidraget til denne udvikling med sin forskning. Han har blandt andet vist, at det mindsker og forebygger smerter på arbejdspladsen, fx at træne med elastikker, og at det er effektivt at gøre det på arbejdspladsen.

”Træning i arbejdstiden sammen med kollegerne kan mindske smerter i nakke, skuldre og ryg både effektivt og hurtigt. Det styrker også arbejdsevnen og det sociale samvær. Det ved vi blandt andet, fordi vi har gennemført over ti studier ude på danske arbejdspladser, der alle peger i samme retning, siger han til NFA’s hjemmeside.

Og det er ikke kun på kontorarbejdspladser, der nytter at hiver i elastikkerne. Det gælder også på arbejdspladser med mere fysisk arbejde, understreger Lars L. Andersen.

Læs om rapporten Arbejdsmiljø og Helbred 2018 i nyhedsbrev fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø