Skip to main content

Som første kommune indfører Hillerød motion i arbejdstiden

Udgivet af
d. 18. november 2019

Når vi starter ind i det nye år vil alle kommunale arbejdspladser i Hillerød kommune få tilbudt en times motion om ugen i arbejdstiden. Hillerød er den første kommune i Danmark, der indfører dette tilbud, som de 5550 kommunale ansatte får gavn af.

Stor investering i projektet “bevæg dig for livet”

Tidligere har kommunen indgået et samarbejde med DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) omkring ”Bevæg dig for livet”. ”Bevæg dig for livet” er Danmarks største idrætspartnerskab mellem DGI, DIF, TrygFonden og Nordea-fonden. Tilsammen investerede de 100 milllioner kroner i projektet fra 2015 til 2018. Fra 2018 til 2021 bidrager fondene med yderligere 94 milllioner kroner. En vision med projektet er at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation i 2025.

Det kræver planlægning at indføre motion på arbejdspladsen

Det er lederne på arbejdspladserne der inden 2020 skal finde ud af, hvordan den times motion bedst muligt passer ind i arbejdsdagen. Det er op til arbejdspladserne om motionstiden skal spredes ud i løbet af ugen eller om den ligger samlet på én dag. Derudover finder arbejdspladserne også selv ud af hvilke motionsmuligheder der er. Der kan fx planlægges nogle fælles fitnesshold, man kan starte en løbe- eller gågruppe op eller eventuelt indrette et motionsrum, hvis der er mulighed for det. Medarbejderne bestemmer selv, om de vil tage imod tilbuddet eller ej. Ideen med at indføre denne times motion er, at fremme arbejdsglæden gennem fysisk velvære og at skabe gode relationer til hinanden. Der sker noget når vi bevæger os. Det skaber glæde og overskud og stressniveauet falder. Derudover kommer det sikkert til at have en positiv effekt på effektiviteten og kan dermed ses på bundlinjen.

Forhåbentligt kan dette inspirere andre kommuner, så vi kan få flere danskere til at få et mere aktivt liv og skabe nogle sundere arbejdspladser.

Af Josefine Huusom