Skip to main content

Skattemæssige fordele ved firmamassage

Udgivet af
d. 20. september 2022

Du vil møde flere forskellige fordele ved at tilbyde dine medarbejdere en ordning med firmamassage. Der er selvfølgelig den åbenlyse og vigtigste fordel, at du varetager dine medarbejderes helbred, så de fortsat har mulighed for at være effektive og glade på arbejdspladsen. Det udstråler samtidig en god og sund arbejdsplads, når ledelsen ønske at tage sig af sine ansattes helbred. Udover de åbenlyse fordele følger der herudover nogle praktiske fordele med at tilbyde firmamassage på din arbejdsplads

I 2006 ændrede skatterådet den hidtidige praksis, så arbejdsgivere nu har mulighed for at tilbyde deres ansatte massageordning på arbejdspladsen. Behandlingen, der tilbydes, tager udgangspunkt i en fysiurgisk massage, som har til formål at forebygge arbejdsrelaterede skader mod reduktion af bruttolønnen. Ændringen er vedtaget på baggrund af, at hovedparten af medarbejdere på arbejdspladser bruger mange timer hver eneste arbejdsdag ved et skrivebord foran en computer.  

En massageordning, der styrker den fysiske trivsel på arbejdspladsen

Rent praktisk vil de behandlinger, der tilbydes, have en varighed på 30 minutter pr. session, og de vil finde sted i arbejdsgiverens lokaler inden for normal arbejdstid. Massagen vil foretages af en certificeret massør med fokus på smerte lindring eller forebyggelse af arbejdsskader og gener, som kan opstå i forbindelse med stillesiddende arbejde, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, computerarbejde mv. Behandlingen foretages med henblik på at forebygge eller lindre nakke- og rygspændinger eller skader, musearm og lignende arbejdsskader.

Vedtagelsen af ændringen angiver herudover, at arbejdsgiveren giver den ansatte fri til at kunne få foretaget behandlingen med fuld løn – det er dog medarbejderne selv, som skal betale behandlingen ved bruttoløntræk. Behandlingen er skattefri, så længe der er tale om en behandling eller forebyggelse af arbejdsrelaterede skader og gener.