Skip to main content

Hvordan kan I bruge jeres lokaler til at fremme sundheden på arbejdspladsen?

Udgivet af
d. 1. maj 2023
forebyg muskelskeletbesvær hos kontoransatte

Arbejdspladsen er et af de steder, hvor vi bruger størstedelen af vores tid i hverdagene. Sundhed på arbejdspladsen har aldrig fyldt mere end den dag i dag. Der prioriteres i større grad sundhed, hvor flere sundhedstiltag indføres, som har til formål at øge den mentale og fysiske sundhed. Der er bl.a. fokus på motion i arbejdstiden, hvor flere investerer i firma fitness. Dette er tiltag som forbedrer det fysiske arbejdsmiljø og skaber højere trivsel hos medarbejderne.

Hvordan kan I bruge jeres lokaler til sundhedsfremmende tiltag?

Jeres lokaler på arbejdspladsen kan faktisk bruges til at fremme sundheden på arbejdspladsen på mange måder. Hvorfor ikke udnytte dét og gøre en forskel for medarbejdernes sundhed og trivsel? Men hvordan? Nedenfor ses tiltag, som kan forbedre det fysiske arbejdsmiljø og øge fokusset på kost og motion på arbejdspladsen.

  • Ergonomisk gennemgang af møbler: Mange oplever at være belastet af arbejdsstillinger. Det er derfor en god idé at sikre et ergonomisk arbejdsmiljø og tilpasse den enkelte medarbejders behov. Det kan være i form af ergonomiske møbler i mødelokalet som hæve-sænke-borde samt justerbare stole. Dette kan reducere risikoen for belastningsskader og forbedre generelt velvære på arbejdspladsen.
  • Inkludér aktive pauser: Planlæg på forhånd aktive pauser, hvor der udføres øvelser, som kan reducere stivhed og øge blodcirkulationen. Øvelser af 5-10 minutters varighed kan forebygge arbejdsmiljøets fysiske belastninger, som ellers kan føre til smerter over længere tid og i værste tilfælde langtidssygefravær. Herudover øger det også produktiviteten blandt medarbejderne at inddrage øvelser.
  • Sunde mødesnacks: Arbejdspladser har hver sin madkultur, som har betydning for ens sundhed. Det er en oplagt mulighed for at inspirere til at ændre sundhedsvaner. Det er en god idé at erstatte traditionelle snacks med sundere alternativer som frugt og grønt, groft knækbrød eller nødder. Undgå herunder sukkerholdige drikkevarer og tilbyd vand, kaffe eller juice. Det kan reducere udviklingen af livsstilssygdomme.
  • Stående møder: Såfremt, at der afholdes mange møder på arbejdspladsen, kan det være en god idé at stå op til nogle af disse. At stå op giver flere sundhedsmæssige fordele for den enkelte, og bidrager derfor til sundere medarbejdere. Det kan både forbedre koncentrationen og effektiviteten og reducere belastende siddestillinger.

Dette er blot nogle forslag, hvorpå mødelokalet kan bruges til at fremme sundheden på arbejdspladsen. Det er en god idé at opstille små initiativer, som kan forbedre bl.a. det fysiske arbejdsmiljø og øge fokusset på kost og motion, da det gør en stor forskel for medarbejdernes sundhed og trivsel.

Firma Fitness fra Health Group A/S

Health Group har til formål at øge sundhed og trivsel på arbejdspladsen ved at levere forskellige forebyggende sundhedsløsninger. Her  indgår Firma Fitness som et af de sundhedstiltag, som kan etableres hos virksomheder. Det kan være alt fra et motionsrum, til holdtræning samt aktive pausetræninger. Med dette sundhedstiltag forbedres sammenholdet blandt de ansatte og det øger trivslen. Er I interesseret at høre mere om vores firma fitness løsning? Så læs mere her.