Skip to main content

Hver bevægelse tæller

Udgivet af
d. 26. august 2019

Det er ikke kun en times træning i fitnesscenteret, en lang løbetur og fodboldtræningen der giver point på motionskontoen. Det er også alle de små bevægelser vi laver i hverdagen. Du får også rørt dig og måske endda sved på panden, når du tager trappen i stedet for elevatoren, når du får gjort rent i hjemmet eller når du går en rask tur efter arbejde. Lidt har også ret og lidt bliver lige pludseligt til meget. Derfor er det vigtigt, at være bevidst om hvornår vi rent faktisk får bevæget os i vores hverdag. Hvis vi er bevidste om det, kan vi få sneget lidt mere bevægelse ind i løbet af dagen uden at det nødvendigvis er tidskrævende. Tag cyklen ned til supermarkedet i stedet for bilen, tag altid trappen, gå lidt hurtigere, når du er ude og lufte hunden og leg med børnene i haven.

Hvordan kan man få mere bevægelse ind i hverdagen?

Der er massere af ting vi gør i hverdagen, hvor vi uden at tænke over det får bevæget os. Og hver eneste bevægelse vi laver er bedre end at ligge på sofaen. Du kan nemt få endnu mere bevægelse ind i din dag uden at du behøver at sætte to timer af til at tage til træning. Når du nu alligevel er i gang med havearbejde kan du lige tage en halv times arbejde mere eller afslutte arbejdet med at ligge i planke og tage nogle squats. Det samme gælder ved alle andre gøremål. I stedet for at se på når dine børn leger, så vær med i nogle runder fangeleg. Det vil dine børn med sikkerhed sætte pris på.

Der er motion i de fleste gøremål

Du har sikkert også en lang to-do-liste, som du aldrig rigtig får gjort noget ved. Brug en time eller to på at få gjort noget ved det. Kælderrummet trænger sikkert til at muges ud, klædeskabet til at ryddes op og lejligheden til en hovedrengøring. Alt er der bevægelse i, så det er bare med at komme i gang. Mange fluer med et smæk – mere bevægelse i hverdagen, ro i sindet når man får sat flueben på to-do-listen, god samvittighed når man tager cyklen i stedet for bilen, flere grin med børnene, mere overskud, færre kedelige timer på sofaen.

Af Josefine Huusom