Skip to main content

Bodyage test – kend din kropsalder

Udgivet af
d. 25. april 2023
Sundhedsscreening

Hvad er en bodyage?

Er du bekendt med din biologiske alder, eller har du nogensinde tænkt på at få udregnet den? Ens biologiske alder afhænger af ens sundhedstilstand. Din livsstil og prioriteringer har derfor stor indflydelse på, hvor sund du er.

Hvordan får man foretaget en bodyage test?

Hos Health Group tilbydes sundhedstjek, som har til formål at give en overordnet helbredsstatus over den enkelte medarbejder. Medarbejderen kan få rådgivning og viden om denne fra en sundhedsprofessionel konsulent. I sundhedstjekket bliver der foretaget en række fysiske målinger i relation til kroppens sundhedstilstand. På baggrund af de fysiske målinger kan der udregnes en Bodyage, som giver medarbejderen en idé, om hvor god en sundhedstilstand man har i forhold til ens målgruppe. Er du i god forfatning og vægter du din sundhed og helbred forholdsvis højt, kan ens krop blive målt til at være yngre, end ens reelle alder. De fysiske målinger, som bruges til at beregne ens Bodyage består af:

  • Blodprøvemålinger i form af ens total kolesterol og HDL-kolesterol
  • Blodtryksmåling i form af det systoliske- og diastoliske blodtryk
  • Fedtprocentsmåling
  • VO2 Max. Måling (Maksimale volumen af ilt du kan optage pr. minut pr. kilo kropsvægt)
  • Om du er ryger eller ikke ryger

Bodyage som motivationsværktøj:

Som tidligere nævnt, kan resultatet af ens Bodyage bruges til at anskue, hvor god en sundhedstilstand man har. Det er ofte anvendeligt i et forløb, hvor der gøres anledning til dialog om ændring af vaner. Bodyage kan derfor bruges som motivationsværktøj til at følge en udvikling over tid med ændringer af ens livsstilsvaner, hvis man ønsker at opnå et vægttab eller at opbygge en sundere livsstil. Det viser sig, at motivationen øges væsentligt, når vi oplever resultater.

Tips til at holde kroppen rask og ung:

  • Dyrk regelmæssig motion i løbet af ugen. Ens fysiske form har stor indflydelse på ens sundhedsmæssige tilstand og krop.
  • Undgå rygning. Det slider din krop og kan bl.a. gå udover dine lunger.
  • Lev op til anbefalingen om at spise sundt, varieret og ikke for meget. Udover at skabe energi og overskud til hverdagen, forebygger det også overvægt samt forskellige livsstilssygdomme, fx diabetes.
  • Følg anbefaling på 7-9 timers søvn pr. døgn. Søvn er vigtigt, da det forbedrer ens levevilkår, styrker ens kreativitet og trivsel samt forebygger stress, angst og depression. Et godt søvnmønster har lige så stor indflydelse på vores sundhed som kost og motion.