Skip to main content

5 altafgørende risikofaktorer, som KAN forebygges 

Udgivet af
d. 11. januar 2024
Vi udforsker 5 altafgørende risikofaktorer, som KAN forebygges 

Hvad hvis, at nøglen til et længere liv og bedre helbred kunne ligge i 5 faktorer, som vi alle kender, men måske undervurderer? I dette indlæg udforsker vi et nyt globalt studie, der peger på, at vores daglige vaner kan have afgørende betydning for vores sundhed på sigt. Grundlæggende er der tale om 5 risikofaktorer, som alle kan forebygges, men som har enorm betydning for vores helbred.

Lad os komme direkte til det.

De 5 risikofaktorer, som vi alle har hørt om er:

  • Højt blodtryk
  • Højt kolesterol
  • Diabetes
  • Fedme
  • Rygning.

Men hvad er risikofaktorer egentlig?

Kort fortalt er det ofte tæt forbundet med livsstil og omhandler områder, der øger risikoen for at opleve sundhedsmæssige problemer over tid. Derfor vil det at arbejde med risikofaktorer ofte kunne lede til mindsket risiko for netop at udvikle sundhedsmæssige problemer over tid.

Et nyt globalt studie baseret på data fra 1,5 millioner mennesker i 34 lande har afdækket, at de føromtalte risikofaktorer kan forklare hele 50 procent af alle tilfælde af hjertekarsygdom og 20 procent af alle dødsfald.

Dette giver utroligt gode muligheder for forebyggelse. Det viser nemlig et betydeligt potentiale for at forebygge hjertekarsygdom og tidlig død gennem indgriben over for usund livsstil i tide. Der er altså tale om 5 områder, hvor man potentielt kan have en kæmpe effekt af at sætte ind.

Forebyg de 5 risikofaktorer

Hos Health Group har vi over 20 års erfaring i at arbejde med forebyggende tiltag i virksomheder landet over. Herunder kan vi hjælpe med at sætte ind overfor netop disse 5 altafgørende risikofaktorer med et sundhedstjek.

Med et sundhedstjek hos Health Group måler vi direkte på disse 5 faktorer. Samtidigt åbner et sundhedstjek op for, at vores erfarne konsulenter har tid og mulighed for at vejlede og rådgive i hvordan man bedst muligt sætter ind med tiltag der positivt påvirker disse områder.

Ønsker I at arbejde mod at mindske de 5 risikofaktorer? Så tøv ikke med at kontakte Health Group, og få en dialog om hvordan vi bedst muligt kan hjælpe medarbejderne hos jer til en mindre risikofyldt fremtid.