Skip to main content

Novo Nordisk har succes med sundhedsprogram

Udgivet af
d. 3. september 2015

Syv år efter indførelsen af tilbud om sundhedstjek for medarbejderne i Novo Nordisk viser tallene, at programmet NovoHealth, som gennemføres i samarbejde med Health Group, lever op til sit mål.
”Vi kan se, at de nu har færre risikofaktorer, der kan give helbredsproblemer senere i livet,” siger Jesper Rud Kirkegaard, projektleder for NovoHealth.
Fra 2008 til 2013 steg andelen af medarbejdere uden risikofaktorer fra 42 til 50 %. Risikofaktorerne er defineret som bl.a. blodsukker, blodtryk og kolesteroltal over et vist niveau, samt rygning, kondital og taljemål, og de identificeres ved de faste sundhedstjek, som Health Group gennemfører for de ansatte.
Siden nytår har det været obligatorisk, at alle medarbejdere i Novo Nordisk tilbydes et sundhedstjek mindst hvert andet år.
Andelen af medarbejdere med en eller to risikofaktorer er desuden faldet fra 48 % til 43 % og andelen med tre eller flere risikofaktorer fra 11 % til 7 %.
Novo Nordisk yder selv opfølgende støtte til NovoHealth-programmet, så medarbejdere udover sundhedstjekket også tilbydes målrettet hjælp til rygestop og et mere fysisk aktivt liv.