Skip to main content

Hvordan motiverer du dine medarbejdere til en sundere livsstil?

Udgivet af
d. 5. august 2022
hg-forside-sundhedsprofil

I mange organisationer kan det være et følsomt emne, hvorvidt man skal blande sig i medarbejdernes sundhed. Men det kan være en god idé at motivere til en sundere livsstil, både for medarbejdere og virksomheden.

I dagens Danmark handler det om at skabe attraktive arbejdspladser, og da medarbejderne bruger en stor del af deres liv på arbejdspladsen er det vigtigt at skille sig ud som arbejdsgiver, for at rekruttere dygtige medarbejdere. 

Det handler bl.a. om at skabe en kultur i virksomheden hvor det er legitimt at motionere i arbejdstiden, at walk and talk er en anerkendt mødeform, og at respektere når en medarbejder springer over kagen torsdag eftermiddag.

Sundhedstjek som motivationsværktøj?

Et sundhedstjek eller personlig sundhedsprofil er et tilbud til medarbejderen, hvor du som arbejdsgiver uddelegerer en del af opgaven til en ekstern leverandør, som Health Group.

Ved en personlig sundhedsprofil er der fokus på den enkelte medarbejderes generelle helbred, hvor medarbejderen besvarer en lang række spørgsmål om trivsel, og selvvurderet helbred.

Medarbejderen får derefter udført en lang række fysiologiske målinger, der følges op med sparring, coaching og motiverende samtale i øjenhøjde, med vores dygtige sundhedskonsulenter. Virksomheden får efterfølgende en 100% anonymiseret rapport med gennemsnitsværdier på fysiologiske målinger og trivsel og evt. forbedringsforslag, som kan bruges til at forbedre sundheden i organisationen.

Sæt mål! Og motionere oftere

De fleste mennesker fungerer bedst ved at have et mål. Det øger sandsynligheden for at man får motioneret regelmæssigt. At deltage i sportsarrangementer som en virksomhed, som f.eks. at cykle til arbejde i en bestemt måned og DHL-stafet i august, er gode måder at forbedre chancerne for at medarbejdere dyrker regelmæssig motion.

Der skabes ofte en god dynamik i virksomheden ved at lave denne slags sociale aktiviteter, hvor man ses i andre rammer end på arbejdspladsen.

Som virksomhed, kan man være med til at motivere medarbejdere til at dyrke motion i hverdagen ved at have eget motionscenter med diverse aktiviteter, eller at have en rabataftale med sportsforeninger. Hos Health Group tilbyder vi også firma fitness, hvor vi kommer ud til jeres virksomhed og afholder en motionstime. 

Små daglige aktiviteter, som gåture, elastiktræning ved arbejdsstationen, og mulighed for at stå ved et hæve sænkebord for kontormedarbejdere kan bidrage til bedre motivation og sundhed på arbejdspladsen.

Virksomheden kan og bør indtænke en ansvarlighed over for hvilken mad og drikke der tilbydes medarbejderne. Et sundere udvalg af fødevarer er ikke nødvendigvis kedeligt.

Det er en god idé at medarbejderne har medbestemmelse for hvad de spiser og for hvilke motionsformer de kan dyrke. Medbestemmelse er en vigtig faktor for at imødekomme den indre motivation.