Skip to main content

Forebyggende sundhedstjek: Identificér risici og forbedr trivslen

Udgivet af
d. 17. august 2023
Sundhedsscreening

Er du en af dem, der sjældent går til læge? også selvom du egentlig har lidt ting du godt kunne få tjekket? Ja, så er du ikke alene. Her tyder noget endda på, at mænd er dårligere til at gå til egen læge end kvinder. Men hvad nu hvis der var mulighed for at få tjekket op på vigtige sundhedsparametre, der hvor du allerede befinder dig en stor del af din hverdag – nemlig på arbejdspladsen?

Her kommer et sundhedstjek ind i billedet.

Hvad er et sundhedstjek?

Et sundhedstjek er en måde at lave en forebyggende indsats for sundheden på netop jeres arbejdsplads og det gør det muligt at identificere potentielle risici og problemer, inden de vokser sig større.

Det er ikke kun en chance for at fange tidlige symptomer på sygdomme, men det giver os også mulighed for at tage kontrol over vores helbred og gøre proaktive ændringer i vores livsstil, der kan forhindre sygdomme i at opstå i første omgang.

Hvad indeholder et sundhedstjek?

Et sundhedstjek kan indeholde en række fysiske målinger, dette kan blandt andet være blodtryk, blodsukker, kolesterolniveau, BMI (Body Mass Index), fedtprocent og kondition. Disse tests giver os en dybdegående indsigt i vores krops tilstand og kan afsløre potentielle risici såsom hypertension, diabetes, hjertesygdomme mm.

Men den overordnede sundhed er ikke afgrænset til de fysiske målinger, mentalt helbred er også meget vigtigt. Derfor må man ikke glemme betydningen af mental sundhed i vores forebyggende sundhedstjek. Stress, angst og depression kan i dagens samfund og kan have alvorlige konsekvenser for vores velbefindende. Men ligeledes her kan en forebyggende indsats have stor effekt.

Sundhedstjekket hos Health Group

Hos Health Group tager vi sundhedstjek alvorligt. Vores konsulenter tager sig tid til at gennemgå både fysisk og mentalt helbred på en forståelig, tryg og selvfølgelig fuldstændig anonymt måde, hvor medarbejderne føler sig set og hørt. Desuden er vi gode til at vejlede, og dette foregår altid med medarbejderne i centrum. Dette skaber de bedste rammer for, at medarbejderne kan tage hånd om deres egen sundhed. Ligeledes mindsker det risikoen for at lave store planer, som på sigt ikke er bæredygtige.

Forebyggende sundhedstjek kan med fordel følges op løbende. Det er en proces, der kan gentages regelmæssigt for at følge med i vores helbredsudvikling. På denne måde er det muligt at sætte ind i god tid og få talt om, hvor man selv kan sætte ind. Samtidigt forstærker et sundhedstjek den enkelte medarbejders motivation til at forbedre livsstil og sundhed. Medarbejderen får viden og rådgivning om sin helbredsmæssige status og virksomheden finder ud af, hvor de potentielt kan få mest ud af at gøre en indsats.

Forebyggende sundhedstjek er en værdifuld investering i vores helbred og trivsel. Ved at identificere potentielle risici og gøre proaktive ændringer i vores livsstil kan vi forhindre mange sygdomme og bevare en høj livskvalitet. Ved at deltage i regelmæssige sundhedstjek, kan vi prioritere vores helbred og trivsel ved at tage ansvar for vores egen sundhed.