Skip to main content

Ansatte får løn for at dyrke motion

Udgivet af
d. 19. marts 2019

IT-virksomheden Chili Security i Odense har indført tvungen motion i arbejdstiden. Det sker blandt andet for at nedbringe sygefraværet.

Medarbejderne i IT-virksomheden Chili Security får fuld løn, når de motionerer to gange en halv time om ugen og efterfølgende står under bruseren. Ordningen er indført ved årsskiftet med det mål at få reduceret et sygefravær, der ligger over landsgennemsnittet. Men også for på sigt at kunne brande sig som den mest attraktive og sundeste arbejdsplads på Fyn.

Motionsordning er en god investering

Motionsordningen tæller samtlige 18 ansatte. Og det betyder eksempelvis, at den koster virksomheden 27 tabte arbejdstimer om ugen.

– Jeg ser det ikke som et tab, men som en investering. Og det vil betale sig, fordi folk bliver langt mere effektive og produktive, ligesom stemningen generelt får et løft, siger Martin Larsen, direktør for virksomheden, der leverer pc-support til private og erhvervsvirksomheder.

Helt konkret forventer han, at sygefraværet vil falde i løbet af kort tid. Han skønner, at det alene vil kunne dække udgiften til firmaet “Forebyg arbejdsskader”, som står for motionskonceptet og undervisningen. Her fokuseres blandt andet på albue, håndled, skulder og ryg.

Motion på arbejdet hjælper medarbejdere

– Det er typiske udfordringer ved skærmarbejde, og det er en af grundene til, at der er blevet taget godt imod ordningen. Jeg oplever allerede medarbejdere fortælle, at de har fået lettere ved at stå op om morgenen og er blevet bedre til at møde til tiden. Det er super dejligt og bekræfter mig i, at vi har truffet den rigtige beslutning, siger han og tilføjer, at han også selv deltager.

– Jeg tror, det er et vigtigt signal. I starten blev jeg lidt stresset over at skulle slippe arbejdet i tre kvarter. Men jeg oplever, at jeg bliver mere fokuseret. Hjernen har godt af en pause, siger han. Andre var skeptiske, fordi træningen bragte dem ud af deres komfortzone.

– Der er stor forskel på folks vægt og kondition. Derfor havde vi en god dialog med medarbejderne, inden de snørede kondiskoene. Blandt andet talte vi meget om, at der ikke er nogen, der skal mobbes. Vi kan grine sammen – ikke ad hinanden, siger han.

Motionen øger arbejdsglæden

Det er receptionist Bolette Jørgensen meget enig i. Et godt grin sammen er forløsende og giver større arbejdsglæde og lyst til at hjælpe hinanden.

– Vi lærer hinanden at kende på en anden måde. Jeg oplever, at vi er blevet bedre til at tale om andet end arbejdsopgaverne, siger Bolette Jørgensen. Som alenemor til to små børn har hun hidtil haft svært ved at finde tid til motion i fritiden. Derfor er hun super tilfreds med, at ordningen er tvungen.

– Alle ved, hvor vigtigt det er at få motioneret. Det betyder rigtig meget for arbejdsglæden og motivationen at være ansat i en virksomhed, der gør noget for ens sundhed på den her måde, siger hun.

Kilde