Ergonomiens verden – Anskaffelse af de rigtige produkter

Man skal som ergonom, holde tungen lige i munden, når man foretager sin ergonomiske gennemgang.

De ergonomiske principper lægger fast som en solid sten i vandoverfladen og gud ske tak og lov for det. Den flytter sig sjældent, men når der kommer en tilstrækkelig stor bølge af ny viden, vender den sig i vandet. Det er heldigvis så sjældent, at man aldrig føler sig løbet over ende af ny viden.

Med så håndgribelige principper kan det føles simpelt, at hjælpe folk med eksisterende arbejdsskader, inspiration til nye arbejdsstillinger og/eller korrekt instruktion af forebyggende træningsøvelser. Man fristes til at spørge sig selv, om der dog slet ikke er nogen udfordringer som ergonom? Og jo, det er der.

På trods af de solide og håndgribelige principper kæmper vi med en anden ting. En ting som hverken arbejdstilsynet, dansk standardisering eller internettet kan give os et entydigt svar på.

Som ergonom forventes det, at man kender produkter. Kontorhjælpemidler produceres i massevis og producenterne slynger omkring sig med ord som ergonomisk og komfortabel. Ergonomer skal helst kende dem alle, både ergonomiske og ikke-ergonomiske produkter. Vi skal vide hvordan de indstilles, hvordan de justeres og hvilke der er bedst.

En god ergonom skal derfor ikke kun kende de ergonomiske principper, men i langt højere grad også vide hvilke ergonomiske produkter, der passer den respektive medarbejder samt forstå i hvilke situationer produkterne kan gøre medarbejderen gavn.

I Health Group har vi gennem 4 år indsamlet viden om produkter og udviklet vores ergonomer. Vi har scannet det internationale marked for produkter, vurderet dem i tværfaglige grupper og indkøbt dem der fungerer ergonomisk optimalt. Det er derfor på sin plads, at sige at vi hverken vælger én type stol eller én producent, men snarere håndplukker det bedste rundt omkring.

Vores ihærdighed og grundighed har åbnet op for ergonomiske samarbejder med bl.a. Kinnarps, som set ud fra et ergonomisk perspektiv, er producent af nogle af de bedste stole i verden. Derudover har vi tilføjet hvad der bedst kan beskrives som en blanding af en stepbænk og et vippebræt. Produktet kaldes en Steppie og kan hjælpe stillesiddende medarbejdere til i højere grad, at bruge den stående arbejdsstilling.

Alt i alt kan vi med ro i stemmen sige, at Health Group nu er klar til, at introducere vores bud på de bedste ergonomiske produkter på markedet. Vi glæder os til, at introducere dem til virksomhederne. Besøg vores hjemmeside for, at få inspiration til din virksomhed eller kontakt vores ledende fysioterapeut Adam Rosenkilde for spørgsmål og vejledning.

Hjemmeside: http://healthgroup.dk/shop/

Adam Rosenkilde: 7020 1626 (tryk 1)

Call Now ButtonRing til os